Focus Fitness - Γυμναστήριο Καλαμάτα - Logo

By Ioannis Papanikolos

Κάνε τη γυμναστική συνήθεια

Φαντάσου ότι θέλεις να βρεις την ''φόρμα'' σου ξανά, και εννοώ να αποκτήσεις φοβερή φυσική κατάσταση. Είσαι δυνατός/ή, αδύναμος/η, ό,τι και να σημαίνει αυτό για εσάς. Αρχίζεις να πηγαίνεις στο γυμναστήριο, να προσέχεις τι τρως και νιώθεις πραγματικά ολοκληρωμένος/η. Αλλά μετά από 3 μέρες εκτροχιάζεσαι.

27/04/22

Κάτι συνέβη, είτε στην δουλειά, οικογένεια, κακός νυχτερινός ύπνος, οτιδήποτε άλλο, και δεν έχεις πλέον κίνητρο να πας στο γυμναστήριο. Παίρνεις ένα γρήγορο πιτόγυρο στο δρόμο γυρίζοντας από τη δουλειά, δεν έχεις τον ίδιο προγραμματισμό γευμάτων που έκανες τη Δευτέρα και για την υπόλοιπη εβδομάδα δεν έκανες αυτό που είχες προγραμματίσει για το παιχνίδι που είχες πει θα παίξεις.

«Η επόμενη εβδομάδα θα είναι διαφορετική όμως» λες στον εαυτό σου. Θα πάω στο γυμναστήριο 6 φορές, θα είναι όλες σκληρές και αποτελεσματικές προπονήσεις, θα κάνετε Shred 3 φορές και η διατροφή σου θα εκτελείται άψογα.

Γυμναστική συνήθεια - Focus Fitness Καλαμάτα

Έρχεται η Δευτέρα, κοιμάσαι, ξεχνάς να πάρεις το φαγητό σου και εκτροχιάζεσαι ξανά. Αυτό συνεχίζεται, και στο τέλος του μήνα, έχεις συγκεντρώσει 5 προπονήσεις, οι 3 από τις οποίες ήταν την πρώτη εβδομάδα, και έχεις φάει συνολικά 6 γεύματα όλο τον μήνα που είχαν προγραμματιστεί. Όλα τα άλλα ήταν αρπάζω και τρέχω.

Όπως θα μπορούσες να φανταστείς, αυτό πιθανότατα δεν είναι η ιδανική ρύθμιση για να δεις το είδος των αποτελεσμάτων που περίμενες στην αρχή του μήνα. Το δύσκολο μέρος είναι ότι συχνά η ικανότητα μας να στοχεύουμε επηρεάζεται από το στομάχι μας, ας το πούμε έτσι. Μπορούμε να θέσουμε υψηλές φιλοδοξίες, αλλά το να τις αντιμετωπίσουμε είναι πιο δύσκολο από το αναμενόμενο, ειδικά αν είναι μια μεγάλη αλλαγή στην τρέχουσα ρουτίνα μας και τον τρόπο ζωής μας.

Για να δείτε οποιαδήποτε αλλαγή στη φυσιολογία, τη σύσταση του σώματος ή τις μετρήσεις απόδοσης, πρέπει να εκθέτετε τον εαυτό σας σε κάποια μορφή προπονητικού στρες τακτικά με την πάροδο του χρόνου. Όταν προπονείστε, υπάρχει μια βραχυπρόθεσμη περίοδος όπου βλέπετε «αποτελέσματα» μετά από αυτήν την προπόνηση, πριν επιστρέφετε στην αρχική σας κατάσταση, εάν δεν έχετε άλλη έκθεση σε στρεσογόνο παράγοντα. Αυτό φαίνεται συνήθως σε πολλά γραφήματα περιοδισμού , όπου παρουσιάζετε τέλεια την ιδέα της ομοιόστασης. Αν εκτεθείς σε κάτι, το σώμα σου θα προσαρμοστεί σε αυτό. Εάν δεν εκτίθεστε συνεχώς σε αυτό το στρες, το σώμα σας δεν θα προσαρμοστεί σε αυτό. Απλό!

Σκεφτείτε αν θα ζούσατε κάπου που δεν είναι πολύ ζεστά. Μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα φτάνει στους 30 βαθμούς Κελσίου. Αυτό είναι καύσωνας για αυτήν την περιοχή. Τώρα πηγαίνετε κάπου που είναι πολύ πιο ζεστλα, περίπου 45 βαθμοί Κελσίου. Αυτό είναι πραγματικά ζεστό. Αν δεν το έχετε συνηθίσει, θα ιδρώσετε και μόνο που θα σκεφτείτε να βγείτε έξω. Ωστόσο, οι άνθρωποι που ζουν εκεί και έχουν εγκλιματιστεί σε αυτή τη ζέστη σε καθημερινή βάση για πολλούς μήνες ή χρόνια, δεν θα το θεωρήσουν καθόλου ενοχλητικό.

Εάν πάω σε ένα ζεστό κλίμα για μια εβδομάδα, πιθανότατα δεν θα προσαρμοστώ πάρα πολύ σε αυτό πριν επιστρέψω σπίτι. Εάν ήμουν εκτεθειμένος σε αυτό για πολλές εβδομάδες ή μήνες, θα προσαρμοζόμουν σε αυτό πιο εύκολα, καθώς το χρονικό πλαίσιο εφαρμογής του στρεσογόνου παράγοντα θα προκαλούσε μια αλλαγή στη φυσιολογία μου για να διατηρήσω πιο αποτελεσματικά την ομοιόσταση στο νέο περιβάλλον.

Προσαρμοζόμαστε στους στρεσογόνους παράγοντες στους οποίους εκτιθέμεθα τακτικά. Αν θέλετε να συνηθίσετε τις ζεστές θερμοκρασίες, πρέπει να μπείτε σε ζεστά περιβάλλον. Αν θέλετε να αποκτήσετε καλύτερη φυσική κατάσταση, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για εσάς, πρέπει να ασκείστε τακτικά. Εάν θέλετε να μειώσετε το σωματικό σας λίπος, πρέπει να τρώτε με θερμιδικό έλλειμμα σε τακτική βάση.

Άσκηση Ισορροπία - Γυμναστήριο Καλαμάτα

Το στοιχείο της συνέπειας είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα να αναπτύξουν για τους περισσότερους ανθρώπους , αλλά μόλις εμπεδωθεί, είναι σχεδόν αυτόματο. Η προπόνηση 4+ φορές την εβδομάδα θα έχει καλύτερα αποτελέσματα από την προπόνηση δύο φορές την εβδομάδα, ακόμα κι αν η ένταση και ο όγκος στις συνεδρίες 4 φορές την εβδομάδα είναι μικρότεροι από εκείνους στις συνεδρίες δύο φορές την εβδομάδα.

Πώς λοιπόν αποκτάτε συνέπεια στις προπονήσεις σας; Δεν υπάρχει πραγματικά κανένας συγκεκριμένος τρόπος που να λειτουργεί καλύτερα, αλλά υπάρχουν τρόποι που φαίνεται να λειτουργούν για πολλούς.

Προγραμματίστε το. Έχω πολλούς πελάτες με πολύ πολυάσχολη επαγγελματική σταδιοδρομία και οικογενειακές υποχρεώσεις που καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος του χρόνου τους. Οι προγραμματισμένες προπονήσεις τους είναι η μόνη στιγμή με τον εαυτό τους και αν δεν ήταν προγραμματισμένη, θα έβρισκαν εύκολα ένα εκατομμύριο άλλα πράγματα να κάνουν για να επαναφέρουν τις προπονήσεις στις προτεραιότητες τους. Το να το έχουν ορίσει στο ημερολόγιο τους είτε μια μέρα είτε μια ώρα της ημέρας, διασφαλίζει ότι το λαμβάνουν πραγματικά υπόψιν, ειδικά αν είναι αδιαπραγμάτευτο για αυτούς.

Να έχετε ένα πλάνο. Είναι πάντα πιο εύκολο να ακολουθείς απλώς αυτό που γράφει το πρόγραμμα σου, το οποίο ξέρεις ότι είναι δική μου δουλειά, δεν σκας με το να ψάξεις τι άσκηση να κάνεις και σε τι ένταση, εγώ είμαι εδώ για εσένα.

Κάνε τη γυμναστική συνήθεια - Focus Fitness Γυμναστήριο Καλαμάτα

Ομοίως με τη διατροφή, το να έχεις έτοιμο φαγητό καλής ποιότητας θα κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη και θα αποτρέψει το τρέξιμο στο πλησιέστερο κατάστημα για γρήγορο φαγητό ψάχνοντας το γεύμα σας μετά την προπόνηση. Δεν χρειάζεται να έχετε τέλεια μετρημένα τάπερ για κάθε μακροθρεπτικό συστατικό που σκοπεύετε να καταναλώσετε εκείνη την ημέρα, αλλά το να έχετε ένα πλάνο για να φάτε φαγητό και να προχωρήσετε κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη και διευκολύνει την πορεία.

Μην το σκέφτεστε υπερβολικά και μην το παρακάνετε. Ένας σπουδαίος προπονητής στο χώρο Dan John γράφει:

Make a Difference. Live. Love. Laugh. Balance work, rest, play and pray (enjoy beauty and solitude) Sleep soundly. Drink Water. Eat veggies and protein. Walk. Wear your seat belt. Don’t smoke. Floss your teeth. Put weights overhead. Pick weights off the floor. Carry weights. Reread great books. Say thank you.

Δεν έχει σημασία αν η ενέργειά σας είναι χαμηλή, τα μαλλιά σας είναι ελαφρώς λοξά ή αν το στρώμα γυμναστικής σας είναι αυτή τη στιγμή το τέλειο κρεβάτι για τη γάτα σας. Ενόχλησε αυτό το γατάκι και πάρ'το πίσω ή πάρε ένα άλλο καλύτερα, φτιάξ'το και προχώρα. Αυτόματος πιλότος σημαίνει να μην σκέφτεσαι, απλώς να το κάνεις.

Θέστε έναν εβδομαδιαίο στόχο. «Θέλω να κάνω προπόνηση 4 φορές αυτή την εβδομάδα, που σημαίνει ότι θα το προγραμματίσω τη Δευτέρα, την Τρίτη, την Πέμπτη και το Σάββατο αυτές τις ώρες. Θα έχω έτοιμη την τσάντα του γυμναστηρίου μου το προηγούμενο βράδυ και εδώ είναι το σχέδιο για τα βραδινά μου αυτή την εβδομάδα».

Κάντε το δικό σας, αλλά σχεδιάστε το και μετά κάντε το να συμβεί. Μόλις το κάνετε για αυτήν την εβδομάδα, κάντε το για την επόμενη εβδομάδα και μετά την επόμενη εβδομάδα.

Βάλε έναν στόχο που ξέρεις ότι μπορείς να πετύχεις. Εάν 4 φορές την εβδομάδα στο γυμναστήριο είναι πολύ φιλόδοξο, ορίστε το για 2, αλλά προσθέστε μερικές άλλες δραστηριότητες εκτός γυμναστηρίου. Μια μεγάλη βόλτα, μια γρήγορη προπόνηση στο σπίτι, αυτοσχέδιο πάρτι χορού στο σαλόνι σας, ό,τι λειτουργεί για να κάνετε κάποια επιπλέον σωματική δραστηριότητα. Μόλις τα καταφέρετε, προσθέστε περισσότερα αν είναι δυνατόν, αλλά κάντε να συμβεί.

Fitness - Γυμναστική

Ως συσχέτιση με αυτά, δοκιμάστε να κάνετε δραστηριότητες που πραγματικά απολαμβάνετε και θα θέλατε να κάνετε σε τακτική βάση. Εάν νιώθετε ότι η ψυχή σας συνθλίβεται κάθε φορά που πηγαίνετε στο γυμναστήριο, δεν είναι πιθανά κάτι που θέλετε να συνεχίσετε, οπότε ίσως διαλέξετε κάτι άλλο και δώστε του τον εαυτό σας. Οι καλύτερες δραστηριότητες είναι αυτές που ανυπομονείς να κάνεις ξανά και ξανά.

Το να κάνεις μία προπόνηση είναι υπέροχο. Το να ακολουθείς ένα μόνο πρόγραμμα μέχρι το τέλος είναι φανταστικό.

Το να γυμνάζεστε τακτικά για όλη τη διάρκεια της ζωής σας είναι ο μεγαλύτερος στόχος που θα μπορούσατε να επιτύχετε, επομένως ό,τι κι αν επιλέξετε να κάνετε, συνεχίστε να το κάνετε όσο το δυνατόν πιο σταθερά και θα δείτε τα αποτελέσματα που αναζητάτε, ακόμα κι αν η διαδικασία που χρησιμοποιείται δεν είναι τέλειο ή συντρίβει τον κόσμο! I got your back !

BACK TO MORE POSTS...

OUR COMMUNITY OF SUPERHEROES IS CURRENTLY FULL.

Γυμναστήριο Καλαμάτα - Focus Fitness registration form icon

50/50

JOIN THE WAITING LIST BY FILLING UP THIS FORM OR CONTACT US.

ARISTOMENOUS 89, 3rd FLOOR, KALAMATA, GREECE

© 2023 Focus Fitness Institute. Website created by
Κατασκευή ιστοσελίδων - Indevin logo